Vass Levente: Voiculescu nekem minden segítséget megadott

Vass Levente: Voiculescu nekem minden segítséget megadott

“Államtitkárként az a feladatom, hogy a miniszterem mellett becsülettel dolgozzak és kiálljak. Ezentúl azonban a miniszterelnöknek joga van bármely minisztert és államtitkárt visszahívni. Ettől függetlenül a koalíciónak tovább kell működni, ahogyan ezt Kelemen Hunor szövetségi elnök úr is kijelentette” – mondta el a Transindexnek Vass Levente, az RMDSZ egyetlen államtitkára a egészségügyi minisztériumban azzal kapcsolatban, hogy Vlad Voiculescu egészségügyi minisztert ma délelőtt menesztette Florin Cîțu miniszterelnök.

Hírdetés

Vass szerint “a mostani periódusban egyáltalán nincs szükség arra, hogy ez a tárca vezető nélkül maradjon, az a feladat, hogy mihamarabb tisztázódjon a kialakult helyzet, és felelős vezető legyen a tárca élén, és hogy ebben a nehéz helyzetben, amikor 200-an halnak meg az intenzív terápiás ágyakon, a minisztérium helyt álljon”.

Kérdésünkre, hogy ő személyesen hogyan értékeli Voiculescu tevékenységét, az államtitkár elmondta, hogy az ő szakterületén, ami a parlamenttel, szindikátusokkal, patronátusokkal, szakmai szervezetekkel való kapcsolattartást és a személyzet felkészítésével foglalkozó igazgatóságot illeti, minden zökkenőmentesen működött, és a miniszter minden szükséges segítséget megadott. “Nincs felróni valóm a szakterületemmel, hatáskörömmel kapcsolatban. Azt is értékeltem, hogy az általam képviselt véleményekből sokat, mintegy hetven százalékát igyekezett megvalósítani és beépíteni a munkájába. Természetesen a legközelebbi kapcsolata nem velem, hanem USR-s párttársával, Andrea Moldovannal (akit szintén menesztett Cîțu – szerk.) volt, illetve még két másik USR-s államtitkár van a minisztériumban Ez azt is mutatja, hogy bizonyos kérdéseket, amikre nekünk nem volt hatáskörünk, a párton belül egyeztették, valószínűleg ez volt a probléma” – nyilatkozta Vass Levente.


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »