Vaskosat zsidózott a DK-s Vágó István

Vaskosat zsidózott a DK-s Vágó István

Facebook-oldalán zsidózott Vágó István, aki feltehetőleg a Hollik Istvánt méltató Köves Slomó-szöveg haragított annyira magára, hogy a vallás minden képviselője elleni kirohanást intézzen. A Demokratikus Koalíció politikusa ráadásul ki is pontozta Isten nevét, és azt írta, semmilyen közösséget nem tud a zsidókkal érezni.

Hírdetés

„Ateistaként nem érdekel a zsidók és az I.ten (kiírva vagy kipontozva, nagy- vagy kisbetűvel, nekem édesmindegy) viszonya, nehezen viselem a kaftános-pajeszos-kalapos zsidók látványát, nem hatnak meg szertartásaik, és semmi közösséget nem érzek velük. És nem is akarok” – közölte a Legyen ön is milliomos egykori műsorvezetője.

Az ATV.hu megkeresésére a politikus megerősítette: valóban ő írta a kommentet, és fenntartja az abban írottakat. Állítása szerint ateistaként nem híve a „túlhajtott vallásosságnak”, a kaftános-pajeszos zsidók pedig szerinte Istennel való szövetségüket demonstrálják a megjelenésükkel. Közölte, aki „ennyire látványosan hisz Istenben”, azzal neki nincs sok dolga.

A politikus mindenesetre hozzátette, szerinte nincs antiszemita felhangja a hozzászólásának. Az ATV kérdésére, miszerint ez vonatkozik-e a burkára és a rózsafüzérre is, azt válaszolta: azok is beletartoznak, ahogy minden, ami a „demonstratív vallásosság” része. 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »