Vasfüggöny épülhet az osztrák-magyar határon is – ide jutottunk

Legkésőbb május végéig Ausztria kerítést épít az osztrák-magyar határszakasz egyik részén – közölte a Kurier című osztrák napilap csütörtökön kormányértesülésekre hivatkozva. A stájerországi Spielfeldnél lévő határátkelő mintájára nemcsak a tiroli Brenner-hágónál, hanem Burgenland tartomány Nickelsdorf és Heiligenkreuz településeinél is menekülteket átléptető rendszert hoznak létre.

Magyar Menedék - Badiny

A lap értesülései szerint a burgenlandi kerítés 30 kilométer hosszú lesz, azonban a belügyi tárca szóvivője szerint erről még nem született döntés.

Johanna Mikl-Leitner osztrák belügyminiszter az osztrák közszolgálati rádióban (Ö1) szerdán úgy nyilatkozott, hogy Ausztria felkészül esetleges új migrációs útvonalakra, ezért a következő hetekben az osztrák rendőrség az ország keleti felére, a magyar-osztrák határszakasz burgenlandi részére fog összpontosítani.

Jelenleg a burgenlandi Nickelsdorf, Kittsee, Klingenbach, Rattersdorf, Schachendorf és Heiligenkreuz településeknél végeznek szúrópróbaszerű ellenőrzést.

A német-osztrák határszakaszon végzett ellenőrzések miatt a salzburgi Walserberg és a tiroli Kufstein településeknél torlódik fel esetenként a Bajorország felé tartó forgalom. Az Osztrák Autóklub (ÖAMTC) illetékese szerint hasonló dugókra lehet majd számítani Ausztria déli határrészénél, hiszen a tiroli Brenner-hágó fontos forgalmi csomópont.

Ausztria január közepe óta csak a spielfeldi határátkelőnél enged be menedékkérőket. Az átkelőnél 3,7 kilométer hosszan kerítést építettek, a migránsokat terelőkordonok irányítják..


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »