Vasárnaptól indul az új szlovák televíziós adó

Vasárnaptól indul az új szlovák televíziós adó

A szlovák televíziós piacon jelentős átalakulások folynak az elmúlt évben, ennek jegyében a JOJ csoport is hírcsatornát indít, méghozzá már vasárnap este.

Az adó elnevezése nem túl eredeti, JOJ 24, ahogy az már megszokott a hírcsatornák esetében. Jelen pillanatban a legnagyobb kérdés, hogy sikerült-e az adónak megfelelő számú újságírót biztosítania a működéshez, mert az elemzések szerint már az RTVS-nek is problémája volt, amikor új embereket akart bevonni az idén indult hasonló profilú adójához.

A szlovák köztévé az orosz-ukrán háború kitörése után indította adóját, amely a vezérigazgató személyének megváltoztatása ellenére tovább működik, sőt, úgy tűnik még nagyobb prioritást kap. Történik ez annak ellenére, hogy indulása is csak a jövő évre volt várható, így a köztévé maga sem volt teljesen felkészülve a startra, ami a későbbi elemzésekből is kiderült, de ezt erősíti, hogy maga Ľuboš Machaj is szeretné tovább fejleszteni a közszolgálati hírcsatornát.

Hírdetés

A szlovák piacon a hírcsatornák között az idei évig a TA3 volt az egyeduralkodó, amely már több mint 20 éve nyújtott napi szinten tájékoztatást, s az elmúlt hetekben tulajdonost váltott. Nagy kérdés, hogy mit hoz az újabb versenytárs, és az egyébként nem túl nagy piaci részesedés hogyan változik. Azt ugyanis látni kell, a hírcsatorna indítása ugyan egyre divatosabb tájainkon, de működtetése nemcsak anyagilag, hanem a személyállományt illetően is nagyon igényes, arról nem is beszélve, hogy a szlovákiai politikai turbulenciák közepette könnyen kegyvesztetté válhat.

A kiegyensúlyozottság tehát különösen fontos, ebben a TA3 eddig jól teljesített, természetesen azért ott is voltak kisebb-nagyobb gondok, akár a magyar témák kezelése kapcsán, de kíváncsian várjuk, mit hoz az újabb kereskedelmi szereplő, s mire lesz képes a növekvő konkurencia mellett a köztévé.

A JOJ 24 adása vasárnap este hétkor indul.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »