Vasárnap kezdődik az Őszi Kulturális Napok rendezvénysorozata

Vasárnap kezdődik az Őszi Kulturális Napok rendezvénysorozata

Idén is tartalmas és színvonalas programmal várja az érdeklődőket vasárnaponként a párkányi művelődési központba a Párkány és Vidéke Kulturális Társulás az Őszi Kulturális Napok keretében.

Az idei évad vasárnap (október 28.) 18 órakor Jordán Tamás és Sebő Ferenc József Attila-estjével kezdődik. „Közel harminc éve egy tévéműsor kapcsán találkozott a nagyszerű színész és a remek zenész a költőóriás életművével. Ebből a találkozásból született meg ez az est, melyet már ősz halántékkal és rengeteg élettapasztalattal mutatnak be ismét a közönségnek. Ez az előadás tulajdonképpen beszélgetés a hallgatóság és az előadók között. Még akkor is párbeszéd, ha a közönség esetleg nem mond semmit. József Attila gondolatait prózában és dalban tolmácsolják olyan hangvétellel, mely szokatlan a pódiumon. A nézőben a többnyire halk, bensőséges tónus azt az érzetet kelti, hogy személyesen őt szólították meg. A műsor zenei közreműködője lesz Perger László és Barvich Iván is” – mondta a vasárnapi előadás kapcsán Himmler György, a Párkány és Vidéke Kulturális társulás elnöke.

Hírdetés

A következő vasárnap (november 4.) a rendezvénysorozat Miguéu Montanaro és Móser Ádám Tangók című előadásával folytatódik. November 18-án (vasárnap) Zsapka Attila, november 25-én Szvorák Katalin jubileumi koncertjére várják a szervezők az érdeklődőket, Az Őszi Kulturális Napok programsorozta Berecz András és Istváb Apjafia című műsorával ér véget. A részvétel az összes rendezvényen ingyenes.

 


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »