Vasárnap fog tárgyalni Viorica Dãncilã az ALDE vezetõségével

Vasárnap fog tárgyalni Viorica Dãncilã az ALDE vezetõségével

Jóváhagyta a javasolt miniszterek névsorát a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) politikai központi bizottsága. A párthoz közel álló források szerint az ALDE négy minisztere az új kabinetben is megtarthatja tárcáját.

Az ALDE Graţiela Gavrilescut javasolja környezetvédelmi miniszternek és miniszterelnök-helyettesnek, Teodor Meleşcanu továbbra is külügyminiszter lehetne, Viorel Ilie a parlamenttel való kapcsolattartásért felelős miniszter, Toma Petcu maradna az energiaügyi miniszter a Dăncilă-kormányban.

Lesznek új nevek az új kormányban, de olyan személyek is, akik már az előző kabinetnek is tagjai voltak, közölte Viorica Dăncilă kijelölt kormányfő pénteken, a Szociáldemokrata Párt (PSD) országos végrehajtó bizottságának ülését megelőzően.

Hírdetés

Dăncilă azt mondta, részt vett a leendő PSD-ALDE kabinet összetételére vonatkozó tárgyalásokon, és a PSD országos végrehajtó bizottsági ülésén szavazni fognak a javasolt személyekről.

A kijelölt kormányfő bejelentette, hogy péntek helyett, vasárnap vesz részt az ALDE vezetőivel való tanácskozáson.

„A Liberálisok és Demokraták Szövetségének tanácskozásán is részt fogok venni. Nagyon sürget az idő, és azt hiszem, a koalíciós kollégáknak sokkal több időre van szükségük a tárgyaláshoz” – mondta a kijelölt miniszterelnök.(agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »