Vasárnap extrém UV-B sugárzás várható

A holnapi napon a figyelmeztetési értéket meghaladó, 8.0-es (extrém) UV-B sugárzás várható – hívja fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat közleményében.

Érdemes fokozottan védekezni a napsugárzás által okozott leégés ellen. Amennyiben lehetséges, napközben 11 és 15 óra között kerülni kell a napozást.

Továbbá vállat takaró póló, szalmakalap, illetve fényvédő krém használata mindenképpen javasolt.

Hírdetés

Normál bőrtípusnál már 15-20 perc napon tartózkodás esetén is bőrpír keletkezhet.

Lényeges változás következik be vasárnap délután időjárásunkban, ugyanis észak, északnyugat felől egy hidegfront közelíti meg hazánkat, amelynek hatására heves záporok, zivatarok kialakulására kell számítanunk.

Vasárnap kezdetben általában napos idő várható némi fátyolfelhőzettel, majd erősödő gomolyfelhő-képződésre számíthatunk. Többfelé valószínű zápor, zivatar, akár felhőszakadás, jégeső is lehet. A Dunántúlon az északi szél megélénkül, néhol megerősödik, másutt többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de zivatarok környezetében viharos lökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 30 és 36 fok között várható, de északnyugaton helyenként 30 fok alatt valószínű. Késő este 20, 25 fokra számíthatunk.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »