Vasárnap estétől: Heves zivatarra, jégesőre figyelmeztetnek a meteorológusok

Vasárnap estétől: Heves zivatarra, jégesőre figyelmeztetnek a meteorológusok

A Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet figyelmeztetést adott ki, miszerint vasárnap, az esti órákban heves záporokra, zivatarokra kell számítani Bácskában, Bánát északi és középső részén, ahol jég is előfordulhat. Az elkövetkező órákban tehát ezeken a területeken lehet olyan zivatar, amelyet viharos szél, jégeső és jelentős mennyiségű csapadék kísér.

Hétfőn többfelé várható zivatar jelentős mennyiségű csapadék és viharos szél kíséretében. Helyenként intenzív zivatar és felhőszakadás is lehet, amely során 30-50 milliméternyi csapadék is hullhat. Az éjféli órákig átmenetileg 90 kilométer/óra feletti széllökéssel, illetve jégesővel (kis területen akár nagyobb, 2-3 centiméter átmérőjű jéggel) kísért zivatarokra is készülni kell.

A Szerbiai Motoros Szövetség is figyelmezteti a sofőröket, vezessenek óvatosan. A hirtelen lehulló nagy mennyiségű csapadék és a felerősödő szél komoly balesetveszélyt jelent. A közlekedés a vasárnapi kora esti órákban mérsékelt, csak a nagyvárosok környékén észlelhető nagyobb forgalom. A határátkelőkön sehol nincs 30 percnél hosszabb várakozás a személyforgalom esetében.


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »