Vasárnap befejeződik a népszámlálás. Aki még nem számolta meg magát, az vasárnap éjfélig megteheti

Vasárnap befejeződik a népszámlálás. Aki még nem számolta meg magát, az vasárnap éjfélig megteheti

Nyitókép: TASR

Ez a hétvége lesz az utolsó, amikor a lakosok bekapcsolódhatnak a népszámlálásba. Az adatgyűjtés június 13-án, vasárnap éjfélkor lezárul – hívta fel a figyelmet Jasmína Stauder, a 2021-es lakás- és népszámlálás szóvivője.

„Szlovákia-szerte elérhetőek a kapcsolattartó pontok, amelyek megerősített nyitvatartási idővel várják a polgárokat. A kapcsolattartó pontot az ország bármely részén fel lehet keresni, nem függ az adott személy állandó lakhelyétől“

– jegyezte meg Stauder.

Hírdetés

A szóvivő elmondása szerint sok kapcsolattartó pont közvetlenül a bevásárlóközpontokban lett kialakítva, vagy a városi hivatalban. A kapcsolattartó pontok jegyzékét a www.scitanie.sk weboldalon lehet megtekinteni.

„A lakosoknak a népszámlálás utolsó napjáig lehetőségük van mobil asszisztenst kérni az otthonukba. Még vasárnap reggel is lehet a 02/20924919-es ügyfélközpontot tárcsázni, és az asszisztens segítségét kérni“

– magyarázta Stauder azzal, hogy a szolgáltatás ingyenes.

A népszámláláson való részvétel kötelező. Amennyiben a polgár nem teljesíti a törvényben meghatározott kötelezettségét, 250 eurós bírságot róhatnak ki rá.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »