Varsó nem fogadja el a kétsebességes Európát

Varsó nem fogadja el a kétsebességes Európát

Varsó nem fogadja el a kétsebességes Európát 2017. december 12., kedd – 18:47 MTI2017. 12. 12., k – 18:47 Külföld Friss ikon Off Törzs

 Morawiecki síkraszállt a nemzetállamok további szerepe mellett. 

“Vízválasztóhoz érkeztünk az európai projektben és az egész globális gazdaságban” – mondta, hozzátéve: érvényüket vesztették azok a mítoszok, hogy a tőkének nincs nemzetisége, hogy jók az egyenlőtlenségek, hogy az ipar valamiféle 19. vagy 20. századi maradvány, vagy hogy az államnak nincs haszna többé.

Helytelennek nevezte a kétsebességes Európa eszméjét. 

“Nem akarjuk (…) az újbóli megosztást, egyesek lemaradását, nem egyezünk bele abba, hogy Európát jobb és rosszabb államokra osszák” – jelentette ki Mateusz Morawiecki. 

“A lengyel elem tökéletesen beleillik az európai puzzle-ba, de a nem megfelelő oldalról vagy erővel beilleszteni nem szabad” – figyelmeztetett.

Hírdetés

Európának vissza kell térnie eredeti értékeihez
 

Európának arra van szüksége, hogy visszatérjen a valódi értékekhez, mert azok az értékek, amelyekről ma beszélnek, egyre gyakrabban a hagyományos értékek, a természetjog tagadását jelentik – hangsúlyozta keddi parlamenti programbeszédében Mateusz Morawiecki kinevezett lengyel miniszterelnök

 Lengyelország az egységes Európát a tolerancia és a demokrácia történelmi hagyományával gazdagítja, a mai gazdasági és társadalmi berendezkedése pedig arról mutat példát Európának, hogy hogyan lehet összekapcsolni a társadalmi szolidaritást és a dinamikus gazdasági fejlődést – állapította meg Morawiecki.

“Külpolitikánk az államérdek politikája” – jelentette ki, utalva Lengyelország tagságára G20-csoportban, továbbá arra a törekvésre, hogy Lengyelország “az EU építésze” akar lenni, hozzá akar járulni a NATO és az EU tevékenységének összehangolásához, a visegrádi csoporton és a Három Tenger Kezdeményezésen belüli együttműködés “konszolidációjához”. Lengyelország fő szövetségesének az Egyesült Államokat nevezte.

Bevezető Varsó |

Varsó nem fogadja el a kétsebességes Európát, nem fogadja el, hogy a földrészt jobb és rosszabb államokra osszák – jelentette ki keddi parlamenti programbeszédében Mateusz Morawiecki kinevezett lengyel miniszterelnök.

Címkék Lengyelország Település / hely Varsó (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/hu_HU/all.js#xfbml=1”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, “script”, “facebook-jssdk”)); Rovatoldalon kiemelt Nem kiemelt


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »