Városi keresztutat tartottak Miskolcon

Városi keresztutat tartottak Miskolcon

Március 13-án városi keresztutat tartottak Miskolcon, amely ez elmúlt két évben hagyománnyá vált a városban. A keresztutat Szarvas Péter, kerületi esperes-plébános szervezte.

A város plébániáinak hívei a Szent Anna-templom előtt találkoztak, ahol a keresztút első stációját imádkozták. Az elmélkedések alapját a szentéletű püspök, Belon Gellért gondolatai adták. A Szent Anna-templomtól a Tizeshonvéd, a Széchenyi és a Szemere utcákon át vonult a menet a Mindszenti-templomig, megállva többek közt a Tizeshonvéd, a Szent István- és a Kossuth-szobrok előtt is.

Az utolsó állomás a Mindszenti-templomban volt. Minden stációnál más-más plébánia, iskola, a papok és szerzetesek közösségei, a karitász, a rózsafüzér-társulatok és a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége helyi csoportjának egy-egy tagja olvasta fel az elmélkedés szövegét, illetve vitték a keresztet.

Három plébánia kántora is kísérte a menetet, így segítségükkel a több száz résztvevő végig énekelte-imádkozta a csaknem két és félórás utat.

A keresztutat a város fejlődéséért, az egyházért, az egyházközségekért, a katolikus intézményekért, valamint a résztvevők családjaiért végezték.

Forrás és fotó: Egri Főegyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »