Városháza-ügy: döntött a jelentésről a vizsgálóbizottság

Városháza-ügy: döntött a jelentésről a vizsgálóbizottság

A momentumos Soproni Tamás elfogadott jelentése szerint egyik tag sem támasztotta alá a hangfelvételeken szereplő „irányított pályázatra” vonatkozó sejtetéseket.

A Városháza-ügyet vizsgáló bizottság Soproni Tamás bizottsági alelnök, momentumos politikus által készített jelentéstervezetet fogadta el a grémium baloldali többsége, amely egyúttal leszavazta a Kovács Péter (Fidesz-KDNP) bizottsági elnök által készített 35 oldalas tervezetet.

Hírdetés

Az elfogadott változat azt rögzíti, hogy az ügyben nem született olyan döntés, amely szerint a városvezetés eladja a Városháza épületét. „Egyetlen bizottsági tag sem tudott megjelölni olyan szűkítő feltételt a pályázati kiírásban, amely a hangfelvételeken szereplő »irányított pályázatra« vonatkozó sejtetéseket alátámasztotta volna” – olvasható továbbá a dokumentumban.

A Kovács Péter által készített összegzés szerint ugyanakkor a Fővárosi Közgyűlés „baloldali többsége és Karácsony Gergely főpolgármester a Városháza eladása kapcsán kirobbant botrány első pillanatától kezdve megpróbálta tagadni és eljelentékteleníteni a nyilvánosságra került tényeket”. Emellett szerinte arra lehet következtetni, hogy Budapest vezetése el akarta adni az épületet, illetve működik jutalékos rendszer „a fővárosi ingatlaneladások körül”.

A Városháza-ügyről szóló cikkeinket itt olvashatja.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »