Városháza-eladás – már nyomoz a rendőrség…

Nyomozásokat indított a rendőrség a Városháza eladásával kapcsolatban – ez derül ki a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda válaszából, amit a Mediaworks Hírcentrumnak küldött.

Az ügycsoportot érintően a rendőrségre több feljelentés is érkezett, amelyek alapján befolyással üzérkedés, csalás, vesztegetés, vesztegetés elfogadása, hivatali visszaélés és hűtlen kezelés elkövetésének gyanúja miatt eljárásokat folytatunk ismeretlen tettes ellen. A nyomozások érdekeire tekintettel ezekről nem adunk bővebb tájékoztatást – írja a Nemzeti Nyomozó Iroda válaszában.

Mint ismert, az elmúlt hetekben számos olyan felvétel került nyilvánosságra, amely alapján megkérdőjelezhető, hogy a fővárosi ingatlaneladások törvényes keretek között zajlanak. A hanganyagokon szó esik a fővárosban kialakított jutalékos, vagyis korrupciós rendszerről, és személyekre lebontva ismertetik a szisztéma működését.

Hírdetés

A városházi botrány kirobbanását követően Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő két feljelentést is tett.

Jelen pillanatban még 12 olyan ingatlannal kapcsolatos dokumentáció van nála, amely szintén ehhez az időszakhoz köthető, vagyis további feljelentések várhatók.

A közérdekű bejelentéseiről ismert Tényi István szintén a nyomozó hatósághoz fordult a sajtóban megjelent információk alapján. 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »