Várják a jelentkezőket a Kárpát-medencei tehetséggondozó versenyekre

Várják a jelentkezőket a Kárpát-medencei tehetséggondozó versenyekre

A galántai székhelyű Mentor TT – Felvidéki Tehetségsegítő Tanács az idei iskolaévben is meghirdeti a hetedik, illetve a nyolcadik osztályos tanulók részére tehetséggondozó versenyeit.

A tanács a földrajzi ismeretekre összpontosító Teleki Pál Kárpát-medencei Földrajzi-földtani Verseny, a vegytanra alapuló Hevesy György Kárpát-medencei Kémiaverseny, valamint a Herman Ottó Kárpát-medencei Biológiaverseny felvidéki fordulóit hirdeti meg.

A verseny célcsoportja az alapiskolák 7. és a 8. évfolyamos tanulói, valamint a nyolcosztályos gimnáziumok 2. és 3. évfolyamos tanulói.

A versenyt a Magyar Természettudományi Társulat (MTT) földrajz–földtan témakörben magyarországi és határon túli magyar anyanyelvű iskolák 13-14 éves (hetedik és nyolcadik évfolyamos) tanulói számára hirdeti meg. A verseny fordulóira az MTT központi feladatlapokat készít a versenykiírásban megadott ismeretanyagból.

A felvidéki verseny főszervezője Pék László ([email protected]) – Mentor Tehetségsegítő Tanács és Bacsó Péter ([email protected]) – Ady Endre Alapiskola, Párkány.

A jelentkezés ideje és módja: 2021. december 17-ig lehet jelentkezni az alábbi linken.  További részletek ITT olvashatóak.

 A szintén az általános iskolák 7. és 8. osztályos tanulói számára meghirdetett verseny célja elősegíteni a kémia iránt érdeklődő diákok szakmai fejlődését.

Hírdetés

A verseny felvidéki fordulójának szervezői Varga Andrea ([email protected]) – SJE TKK Kémia Tanszék, Komárom valamint Szarka Katalin – SJE TKK Kémia Tanszék, Komárom.

Az iskolák 2021. december 17-ig jelentkezhetnek az alábbi hivatkozásra kattintva vagy e-mailben a [email protected] címen. Ez esetben kérnénk a levélben feltüntetni a jelentkező iskola nevét és címét, a kapcsolattartó tanár nevét, e-mail címét és telefonszámát is.

További részletek ITT olvashatóak.

Az általános iskola 7. és 8. osztályos tanulói számára meghirdetett megmérettetés célja elősegíteni a biológia iránt érdeklődő diákok szakmai fejlődését, Herman Ottó munkásságának megismerését és a természeti értékek feltárását.

A verseny felvidéki fordulójának szervezői Mgr. Csákvári Zoltán, Katona Mihály Alapiskola, Búcs, [email protected] és Mgr. Győző Andrea, Katona Mihály Alapiskola, Búcs, [email protected].

 Az iskola jelentkezési lapját 2021. december 17-ig lehet ITT kitölteni. A jelentkezést követően a felkészítő pedagógusok levélben megkapják a verseny lebonyolításával kapcsolatos további szakmai és szervezési információkat. További részletek ITT olvashatóak.

(PP/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »