Várja az iskolakezdést segítő adományokat a Katolikus Karitász

Várja az iskolakezdést segítő adományokat a Katolikus Karitász

Szeptember közepéig várja az adományokat a Katolikus Karitász Legyen öröm az iskolakezdés! elnevezésű országos segélyprogramja.

Karitász Perbál Egyesület - perbal.hu

Tizedik éve indították útjára az iskolakezdést segítő programot, amellyel évente mintegy 10 ezer gyermeket tudnak támogatni – hangsúlyozta Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.
   
Az akciót a 1356-os adományvonalon hívásonként 500 forinttal, valamint a Karitász honlapján online lehet támogatni, emellett a központi bankszámlán “iskolakezdés” megnevezéssel is várják az adományokat – tette hozzá.
   
Kiemelte, hogy a trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulója alkalmából 100 kárpátaljai és vajdasági első osztályos gyermekhez is eljuttatnak tanszereket és iskolatáskákat.
   
Kiemelte, hogy egy hívás egy színesceruza-készletet, 10 hívás egy iskolatáskát, 1000 hívás 100 gyermek támogatását jelenti. Emellett jó állapotú tárgyi adományokkal, például iskolatáskákkal is lehet segíteni a gyerekeknek. A szervezet célja, hogy az országos összefogással évről évre több gyermeknek segíthessenek az iskolakezdésben.

Hírdetés

Régiós központokat alakít ki a Katolikus Karitász

Écsy Gábor – komlomedia.hu   

Hangsúlyozta: az iskolakezdéshez szükséges adományokra mindig nagy szükség van, különösen a nagycsaládoknál, ahol a több gyerek beiskolázása jelentős kiadással jár. A támogatások, tanszerek átadása augusztus végén és szeptember elején, az iskolakezdés első napjaiban lesz.
 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »