Varga Mihály: jó úton jár a magyar gazdaság

A legsikeresebb magyar vállalatok példája mutatja, hogy jó úton jár az ország, a magyar gazdaság a nagyobb növekedés, magasabb hozzáadott érték és a hatékonyabb foglalkoztatás irányába halad – emelte ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter pénteken Budapesten, a Figyelő hetilap legsikeresebb vállalatokat díjazó TOP 200 Gáláján.

A jelen lévő vállalatok sokat tettek azért, hogy a magyar gazdaság, akár a foglalkoztatás vagy a befektetés oldaláról „egyre szebbik arcát mutassa”.

A miniszter szerint a jövőben az uniós támogatásoknak kisebb szerepet kell szánni, mivel ez visszafogó tényezője a magyar gazdaság vállalkozói szellemének, leszoktatja a vállalatokat a kockázatvállalásról, hogy reálisan mérlegeljék a kamatokat, hiteleket, egy vállalkozás kilátásait.

Kitért arra, hogy a gazdasági tárca kezdeményezte a Versenyképességi Tanács felállítását, amely a gazdasági élet szereplőivel, kutatóintézetekkel, egyetemekkel, az államigazgatás szereplőivel együtt tudja eldönteni, hova kell helyezni a hangsúlyokat a következő években, hogy Magyarország kezelni tudja az előtte álló kihívásokat.

Lambert Gábor, a hetilap főszerkesztője elmondta, a Figyelő csaknem 30 éve állítja össze listáit és elemzését a legnagyobb magyar vállalatok mérlegadataiból. Ismertetése szerint tavaly „jó éve volt” a top 200 vállalatnak Magyarországon, árbevételük nagyjából tizedével nőtt. A „klubba” ezúttal már 37,5 milliárd forinttal lehetett bekerülni – mondta.

A díjátadó gálán Varga Mihály a Figyelő TOP 2000 „Az év vállalata díjat” a ThyssenKrupp Prestának adta át.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »