Varga Mihály is kivizsgálja a nyugdíjmizériát

Varga Mihály is kivizsgálja a nyugdíjmizériát

“A legutóbbi alkalommal, 2019. január 11-én a nyugdíjban és nyugdíjszerű ellátásban részesülő ügyfelek bankszámlákra érkező nyugdíjainak elutalása során technikai hiba lépett fel, amelyet napközben sikerült elhárítani” – válaszolta Varga Mihály pénzügyminiszter Mesterházy Attila szocialista parlamenti képviselő írásbeli kérdésére.

Hírdetés

A tárcavezető közölte: az utalások a Giro Zrt. rendszerének igénybevételével történnek, a Giro tájékoztatása szerint pedig az érintettek január 11-i értéknappal a nyugdíjakat megkapták.

Varga Mihály jelezte azt is, hogy az utalások fokozottabb biztonsága érdekében az eljárás során keletkezett technikai problémák okainak feltárására vizsgálatot indít, és ennek eredményéről később fog tájékoztatást adni.

Péntek reggel félredátumozás miatt nem érkeztek meg a nyugdíjak a számlákra, mivel lapinformáció szerint a Magyar Államkincstár véletlenül rossz értéknappal küldte be a tranzakciókat a Giro éjszakai rendszerébe. Az államkincstár nem sokkal később közölte: a jóváírás a bankoknál technikai okok miatt napközben történik meg, és így a többség péntek estére megkapta a nyugdíjakat.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »