Varga megismétli: a magyarok hazahozatala helyett inkább külföldi munkaerőt hívna be az országba

Varga megismétli: a magyarok hazahozatala helyett inkább külföldi munkaerőt hívna be az országba

"Ahol egyelőre nincs megfelelően képzett magyar munkaerő, ott engedélyezni kell, hogy olyan országokból pótoljuk őket, amelyek kulturális-történelmi hagyományai hasonlóak a miénkhez" – jelentette ki újra Varga Mihály a Heti Válasznak adott interjújában.

A nemzetgazdasági miniszter ezt már júliusban is megpedzette, akkor azonban az ellenzéki tiltakozásokra adott válaszként Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, "nincs szükség vendégmunkásokra, amíg nem rendeződik a hazai emberek helyzete,  a kormány célja, hogy feltárja az erőtartalékokat, ami lehet, hogy küzdelmesebb, mint bárkit behívni, (…) nem tudjuk figyelembe venni a gyáriparosok kérését".

Varga viszont továbbra is mondja a magáét, kérdés, kinek lehet hinni… Ja persze, tudjuk. Ebből a kormányból senkinek.

"A hiányszakmákban átmenetileg lehetővé kell tenni, hogy az Európai Unióból – amelyen belül szabad a munkaerő-áramlás – vagy szomszédos, harmadik országból oldják meg a foglalkoztatást" – jelentette ki Varga Mihály a friss interjúban. A nemzetgazdasági miniszter szerint a régió több országa ugyanezzel a gonddal küzd, de például Csehországban és Lengyelországban társadalmilag sokkal elfogadottabb az ukrán munkaerő alkalmazása – Csehországban 200-220 ezer, Lengyelországban közel 2 millió ukrán dolgozik.

Csak hogy szokjuk a gondolatot.

(Kuruc.info – Válasz.hu nyomán)

Korábban írtuk: "Igény szerint" szakképzett külső munkaerő behozását támogatja a kormány – adókedvezményt is kínálnak a lakhatásukra


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »