Varga: Magyarország jüankötvényt bocsátott ki

Magyarország 1 milliárd jüan (136,8 millió euró) értékben hároméves lejáratú jüankötvényt bocsátott ki, amelynek kamata 6,25 százalék – jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

A kibocsátást, amelyen két és félszeres túljegyzés volt, az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) és a Bank of China készítette elő. A tényleges kamat alacsonyabb a 6,5 százalékos kibocsátási célnál.

A miniszter kiemelte, Magyarország a kelet-közép-európai országok közül elsőként bocsátott ki kínai devizában denominált kötvényt. Hozzátette, esélyt lát arra is, hogy Magyarország még az idén Panda kötvényt bocsásson ki Kínában.

A kormány az első félévben áttekinti a letelepedési kötvény tapasztalatait

A kormány az első félévben áttekinti a letepedési kötvénnyel kapcsolatos tapasztalatokat – mondta a nemzetgazdasági miniszter csütörtökön. Varga Mihály a jüankötvény-kibocsátásról tartott sajtótájékoztatón az újságírók kérdésre elmondta: megvizsgálják, milyen kondíciókkal, milyen mennyiségben jegyezték le ezeket a kötvényeket, és ha szükségesnek látják, jogszabály-módosítást kezdeményeznek. Egyben felhívta a figyelmet arra, hogy a letelepedési kötvények kibocsátásának járulékos célja is volt.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »