Varga Judit: az Európai Bizottság zsarolásra akarja felhasználni a politikai és ideológiai elvárásokat

Számos jogszabály előkészületei folynak a rövidesen kezdődő parlamenti őszi ülésszakra, az igazságügyi miniszter ezek közül kiemelte a feltételes szabadságra bocsátás szigorítását, az áldozatsegítés érdekében tervezett módosításokat a Magyar Nemzet szombati számában megjelent interjúban. Varga Judit arról is beszélt: hamarosan nemzetközi példákat oszt meg a jogállamiság helyzetéről, hogy egyértelmű legyen, Magyarországon érvényesül a jog uralma.

A lapnak arra a kérdésére, hogy mikorra fogadhatják el a “börtönbiznisz” elleni szabályozást, a tárcavezető elmondta:

További szigorítások várhatók a hozzátartozók sérelmére elkövetett bűncselekményeknél, ugyanakkor ezzel kapcsolatban a miniszter megjegyezte: a családok védelme érdekében nemcsak jogalkotási feladatuk van, mert “kiderült, sokszor a jogszabályok alkalmazásának gyakorlatán, adott esetben pedig csak a hivatalok hozzáállásán kell javítani”.

A Digitális Szabadság Bizottságot érintő kérdésre kifejtette:

Hírdetés

Azzal kapcsolatban, hogy az Európai Bizottság hamarosan kiadja jogállamisági jelentését, Varga Judit jelezte: a következő napokban érdekes jogállamisági tényekkel és összehasonlításokkal jelentkezik, mert szeretné konkrét példákon bemutatni, hogyan működik a kettős mérce.

– szögezte le a miniszter.

Arra a felvetésre, amely szerint az Európai Bizottság hamarosan kiadja az államokról készített jogállamisági jelentését, Varga Judit hangsúlyozta: a jogállamisági kérdéseket jogi és nem politikai szemüvegen keresztül kell szemlélni.

– mondta az igazságügyi miniszter a Magyar Nemzetnek.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »