Varga Judit: a magyarok többsége nemzetállamokra épülő Európát szeretne

Varga Judit: a magyarok többsége nemzetállamokra épülő Európát szeretne

A magyar emberek döntő többsége nemzetállamokra épülő erős Európát szeretne – mondta a magyar igazságügy-miniszter Brüsszelben, az Általános Ügyek Tanácsának keddi értekezlete utáni sajtótájékoztatón.

Képtalálat a következőre: „varga judit hirado”

Hírdetés

Varga Judit – youtube

Az Európai Unióval kapcsolatos bizalmi deficitnek meg kell szűnnie – közölte Varga Judit.
   
A politikus azt mondta, hogy az Európa jövőjéről szóló konferenciasorozatot kísérő vitában Magyarország “továbbra is nemet mond a bevándorláspárti liberális fősodor Európai Egyesült Államokat szorgalmazó zavaros utópiájára.”
   
Magyarország olyan Európát akar, amely “mondvacsinált eljárások helyett a valós problémák megoldására fókuszál” – tette hozzá.
   
Varga Judit felhívta a figyelmet arra, hogy a konferenciának nem szabad egy tagállamra, egy régióra és egy ideológiára összpontosítania, hanem minden érintett érdekét figyelembe kell vennie.
   
Az igazságügy-miniszter helyesnek nevezte, hogy a horvát elnökség az európai versenyképességre fókuszál.
   
Ez tükrözi a magyar uniós politika fő gondolatát, amely olyan versenyképes és biztonságos Európa megteremtését szorgalmazza, amely minden nap, minden döntés során az európai emberek érdekeit tartja szem előtt – közölte.
   
Az európai források ügyében a fő vonalakat már lefektették, minden országnak tiszta elképzelése van arról, hogy mit szeretne. A déli és közép-európai államok a kohéziós alapok tervezett megcsonkítása ellen vannak – mondta Varga Judit.
   
Az igazságügy-miniszter szomorú ténynek nevezte a Brexitet.
   
Hozzátette: azt még szomorúbbnak tartja, hogy az uniós intézmények nem tettek semmit Nagy-Britannia problémáinak kezeléséért, hanem engedték, hogy az kiszavazza magát az EU-ból.
 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »