Varga Judit a magyar érdekekért harcol Brüsszelben

Varga Judit a magyar érdekekért harcol Brüsszelben

Csak akkor lehet továbblépni az orosz energiát célzó szankciókkal, ha minden ország nemzeti adottságait, illetve saját energiamixéhez való jogát tiszteletben tartják – jelentette ki Varga Judit igazságügyi miniszter hétfő délelőtt Brüsszelben az EU-tagállamok uniós ügyekkel foglalkozó minisztereinek tanácskozására érkezve. A tárcavezető rámutatott: Magyarország számára az első számú prioritás az energiaellátás és energiabiztonság szavatolása, nemcsak rövid- de közép- és hosszútávon is.

A magyar választók április 3-án, válaszul az úgynevezett 7-es cikk szerinti európai uniós eljárásra és az összes többi jogállamisági témakörre, úgy döntöttek, hogy támogatják a magyar kormány európai politikáját, mivel tudják, hogy amit a nemzeti-konzervatív kormány tesz, az a magyarok érdekében történik – jelentette ki a magyar sajtónak adott nyilatkozatában Varga Judit, aki azt is elmondta: „A 7-es cikkely szerinti eljárás kezd már terhessé válni azok számára, akik ezt elindították, a folyamat már régen túlmutat egymás jogrendszerének elemzésén: politikai nyomásgyakorlás, amit a bevándorláspárti, baloldali többségű Európai Parlament kezdeményezett. Politikai kérdésekre pedig csak politikai válaszokat lehet adni” – hívta fel a figyelmet, hozzátéve: a magyar emberek válasza az volt, hogy 12 év után újra, immáron történelmi mértékű bizalmat szavaztak a kormánynak.

Hírdetés

Kiemelte: „nem szabad azt sem figyelmen kívül hagyni, hogy a gyermekvédelmi népszavazás még a kormánypártok támogatottságát is megelőzte, hiszen több mint 3,6 millió állampolgár szavazott a gyermekek védelme érdekében”. Hozzátette: a 7-es cikkely szerinti eljárás részeként tartott hétfői meghallgatás Magyarország jogállamisági helyzetéréről „nem ildomos egy olyan helyzetben, amikor a szomszédban háború dúl, és Magyarország történelmének legnagyobb segítségét nyújtja, de az együttműködés szellemében készek vagyunk minden kérdést megválaszolni”.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »