Varga elmondta, mikor csökken az áfa és az szja

Varga elmondta, mikor csökken az áfa és az szja

Varga Mihály a jövő évi költségvetés számairól és a kormány gazdasági terveiről is beszámolt a Figyelőnek adott interjújában.

A nemzetgazdasági miniszter a lapnak kifejtette: a jelenlegi 27 százalékos áfát magasnak tartja, a kormány hosszú távon ezt mindenképpen csökkentené, de most még nincs itt az ideje. Körülbelül 25 százalék lehet a kiindulási alap, de alacsonyabb áfát is el tud képzelni. Varga szeretné, ha már 2020 előtt egy számjegyű lehetne a személyi jövedelemadó, de ezt a következő évek gazdasági teljesítménye dönti majd el.

Varga Mihály beszélt még arról, hogy:

nem tervezik sem eltörölni, sem csökkenteni a tranzakciós illeték mértékét; 80-100 milliárd forintos keretből lesz bérfejlesztés. Kapnak az egészségügyi alkalmazottak, a kulturális és szociális területen dolgozók, az adóhivatalnokok és a kormánytisztviselők is, természetesen a már bejelentett, a pedagógusokra és a fegyveres állományra vonatkozó bérfejlesztések mellett; túl sok készpénz forog a rendszerben, ösztönöznék a kártyás fizetéseket; a jövő évi büdzsében hárommilliárd forintot különítenek el az új budapesti kórházra; nem aktuális az euró bevezetéséről beszélni.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »