Varga: a vállalkozások versenyképességének növelése a cél

Varga: a vállalkozások versenyképességének növelése a cél

Csak erős gazdasági alapokra és sikeres vállalkozásokra támaszkodva építhetünk fejlődő társadalmat – jelentette ki Varga Mihály a Díj a sikeres vállalkozásokért elismerések átadásakor.

A kabinet jövőben is arra törekszik, hogy minden gazdaságfejlesztést érintő területen emelje a vállalkozások versenyképességét, az adórendszertől a szakképzésig – jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Díj a sikeres vállalkozásokért elismerések átadásakor. Ennek megfelelően folytatódik az iparosítási program, és a köztehercsökkentés is. Varga Mihály emlékeztetett: az idei évben, a hatéves bérmegállapodásnak megfelelően tovább csökkennek a munkáltatói járulékok.

Hírdetés

A nemzetgazdasági miniszter kitért rá, a kormány ma már külön figyelmet tud fordítani a nagyvállalatok versenyképességének megőrzésére és a hazai kis- és középvállalkozások versenyképességének emelésére, valamint az induló vállalkozások támogatására. Kiemelte, az elmúlt év második felében, a kihelyezhető hitelösszegek megduplázásával, tovább bővült a Széchenyi Kártya Program működési köre, valamint sikeres a Széchenyi Tőkebefektetési Alap működése is. A tárcavezető rámutatott: az eredeti célkitűzéssel összhangban a kormány tavaly augusztus végén elindította a Kárpát-medencei Vállalkozásfejlesztési Kockázati Tőkealapot és az Irinyi II. Kockázati Tőkealapot is. Mindezeken túl már elkezdték előkészíteni az Irinyi I. Tőkealap és a hazai kkv-k Budapesti Értéktőzsdén való megjelenését ösztönző Nemzeti Tőzsdefejlesztési Alap felállítását is – tette hozzá.

 


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »