Vár a nyár! – Több ezer gyermek nyaral a Katolikus Karitász táboraiban

Vár a nyár! – Több ezer gyermek nyaral a Katolikus Karitász táboraiban

A tanév befejeztével országszerte számos helyen kezdődnek meg a Karitász-táborok, amelyekben tíz hét alatt több mint 3500 gyermek nyaral majd kortársaival vagy szüleivel együtt.

A Katolikus Karitász országos hálózata szeretné tehermentesíteni azokat a szülőket, akik a tavaszi digitális oktatás miatt sok szabadságukat felhasználták már. Több egyházmegyei karitászközpont szervez ezért kifejezetten napközis rendszerű nyári tábort a gyermekeknek.

A „Vár a nyár!” program táborai között bentlakásos, napközis, tematikus, fejlesztő, illetve kézműves jellegű egyaránt található, helyszíneik balatoni üdülők, plébániák vagy egyéb közösségi szállások. A gyermekek számára az egyhetes táborok ingyenesek. A karitászönkéntesek minden táborban színes programot állítanak össze kirándulással, kézműves-foglalkozással, játékos vetélkedőkkel, és ahol lehet, strandolással. Az egyházmegyei karitászközpontok, a plébániai karitászcsoportok, valamint a „Felzárkózó települések” program munkatársai szervezésében országszerte 3600 gyerek nyári programját teszi a szervezet gazdagabbá.

A Karitász táboraiban a plébániai önkéntesek által ismert nehéz helyzetben – sokszor mélyszegénységben – élő családok gyermekei, valamint fogyatékkal élő gyermekek, fiatalok vehetnek részt. Sokuk számára ez az egyetlen nyaralási lehetőség, és nem ritka, hogy váltóruha nélkül érkeznek az egyhetes táborokba. Így a karitászönkéntesek nem csupán színes programokkal várják a táborlakókat, hanem igyekeznek ezekre a helyzetekre is felkészülni.

Hírdetés

A saját szervezésű programok mellett a Balatonnál a Karitász segítségével százötven gyermek nyaral majd az Erzsébet-táborokban, valamint a családos hétvégéken őszig 1044 résztvevő kapcsolódhat ki térítésmentesen.

A Katolikus Karitász örömmel fogadja, ha valaki támogatni kívánja a táborok megvalósulását. A 1356-os adományvonalon hívásonként 500 forinttal lehet hozzájárulni a szervezés költségeihez, valamint a Karitász.hu oldalon online adományozási módra is lehetőség van.

Forrás: Katolikus Karitász

Fotó: Vermes Tibor

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »