Van olyan magyar, aki majd mindennel elégedett Rióban

Van olyan magyar, aki majd mindennel elégedett Rióban

A tornász Hidvégi Vid és Kovács Zsófia elégedett a pénteken kezdődő Rio de Janeiro-i olimpia edzéskörülményeivel.

Rio: melyik magyar mikor látható?

„Minden rendben van, sikerült az átállás, az edzések jól mennek. A falu nem tökéletes, nekem az ételek nem jönnek be annyira, pedig nagy a választék, de összességében nincs okom panaszra” – nyilatkozta a magyar szövetség sajtóközleményében a 2012-es londoni olimpián lólengésben nyolcadik Hidvégi Vid. Hozzátette: az edzéskörülményekkel elégedett, naponta kétszer gyakorol, a többi idejét pihenésre fordítja. Úgy véli, fizikálisan jó formában van, és a mostani mentális állapotát kell majd átmentenie a versenyre.

Az élete első olimpiájára készülő, tizenhat éves Kovács Zsófia kiemelte, hogy „az edzések nagyon jól mennek, a szerekkel minden rendben”.

Az Európa-bajnoki ötödik helyezett sportoló edzője, Trenka János elmondta, hogy a magyar tornászküldöttség tagjai már hozzászoktak a környezethez, és nagyon jól érzik magukat, az átállással senkinek nem volt problémája. Megjegyezte: az edzőcsarnok – amely tulajdonképpen egy sátor – padlója nagyon jó, a szerek is kiválóak, hétfőn pedig már a versenyhelyszínen lévő melegítőteremben készülhettek.

Hidvégi szerdán, Kovács pedig csütörtökön vesz részt a pódiumedzésen. A férfiak szombaton, a nők vasárnap mutatják be gyakorlatukat a selejtezőben, a szerenkénti döntőket pedig jövő hét vasárnap rendezik.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »