Van időm rád – Édesapák és lányaik hétvégéje Szombathelyen

Van időm rád – Édesapák és lányaik hétvégéje Szombathelyen

Október 18. és 20. között rendezték meg Van időm rád címmel az édesapák és lányaik hétvégéjét a szombathelyi Martineum Felnőttképző Akadémián. Az egyik résztvevő, Németh Liána beszámolóját adjuk közre szerkesztve.

A szervezők célja az volt, hogy a mai rohanó világban kicsit megállva, az édesapák tudjanak teljes lényükkel lányaikra figyelni, megértsék érzéseiket, gondolataikat, a lányok pedig ismerjék meg még jobban az apákat, legyen idő őszintén, nyíltan beszélgetni. A közös élmények, játékok révén erősödjön a kapcsolatuk, és ezekből az együtt töltött napokból tudjanak a későbbiekben is erőt meríteni.

A péntek estét a szociális testvérek vezették: játékosan, de rávilágítottak az együtt megélt, közös élmények fontosságára.

Szombat délelőtt Kovács Andrea mentálhigiénés szakember két külön csoportra osztotta az apákat és lányaikat. A gyakorlatok célja az volt, hogy önmagukban is tisztázzák egymás értékeit, hibáit, valamint elvárásaikat egymás iránt. Andrea igyekezett bemutatni a szülőknek a kamaszkor szépségeit, nehézségeit, és tanácsot adott egy-egy probléma megoldására vagy elviselésére. A lányok hasonló feladatokkal jellemezték édesapáikat. Érdekes volt szembesülni az apa-lánya hasonlóságokkal.

A délután során közös kihívásokat kellett megoldaniuk, teljesíteniük apáknak és lányaiknak. Ezt követően lehetőségük volt együtt bowlingozni, közös fényképeket készíteni, sétálni a természetben, más embereknek örömet szerezni, hálát adni egymásért.

Hírdetés

Az este folyamán egy különleges meglepetés várta a résztvevőket: egy szokatlan bálon vehettek részt, melynek során meghitt hangulatban új táncokat tanultak. 

A program a hétvége élményeinek összegzésével zárult vasárnap. 

Forrás: Szombathelyi Egyházmegye

Fotó: Devecseri Bálint, Busa Tamás

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »