Van egy jó hírünk Szombathely!

Ugyan még nem lett bajnok a Hali (én minden évben szorítok, hogy végre összejöjjön), de legalább rekordgyorsasággal teszik fizetőssé a rekord lassan elkészülő M86-ost. Végre van egy közlekedéspolitikai intézkedés, ahol nem pepecselnek túl sokat.

Zavaros képzavarral élve: alig száradt meg az aszfalt, máris fizetős lesz az M85-ös és M86-os (Vas megyében eddig nem volt fizetős gyorsforgalmi szakasz).

A kormany.hu-ra felkerült tervezet mindkét út esetén a teljes szakaszt fizetőssé teszi. Nagy meglepetést ugyan nem okozott a döntés, a gyorsforgalmi októberi átadását követően tudvalevő volt, hogy hónapok kérdése csak a következő “fejlesztés” (az nyilván most sem szempont, hogy a főútra visszaterelődő forgalom miatt ismét drasztikusan romlani fog az ott élők életminősége).

Mint ismert, bár az M86-os pont annyira volt hiányos, mint egy-egy kormánypárti politikus adóbevallása, azért 2015-ben csak sikerült fizetőssé tenni a meglévő szakaszokat, amiből természetesen legalább akkora kupleráj lett, mint egy-egy jegybanki alapítvány beszámolója körül.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »