Van-e kapcsolat a fideszes polgármester és az MNA között?

Ahogyan azt az N1TV Tiszafüreden forgatott oknyomozó műsora feltárta, a Fidesz tiszafüredi polgármestere, Ujvári Imre nyakig érintett lehet a bőnyi rendőrgyilkossággal összefüggésbe hozott Magyar Nemzeti Arcvonal korábbi tevékenységében. Bár a polgármester tagadta a szervezeti tagságát, az mégis kiderült, hogy amikor egy helyi kiadvány szerint a szélsőséges szervezet különösen aktív volt a városban, akkor többedmagával erőszakos bűncselekmény miatt ítélték el – írja Lukács László György, a Jobbik frakcióvezető-helyettese hétfői sajtóközleményben.

A legnagyobb ellenzéki párt politikusa szerint számos kérdését tisztázni kellene:

  • A felfokozott tiszafüredi közhangulat megnyugtatása érdekében Ujvári Imrének tisztáznia kell, hogy áll-e vagy állt-e bármilyen kapcsolatban a Magyar Nemzeti Arcvonal tiszafüredi szervezetével?
  • Összefüggésbe hozható-e az általa elkövetett erőszakos bűncselekmény a Magyar Nemzeti Arcvonal tevékenységével?
  • Egyáltalán mit rejteget még múltjából a fideszes polgármester?
  • Nem gondolja-e kínosnak, hogy pár héttel ezelőtt nem tájékoztatta rovott múltjáról és annak az MNA-val való kapcsolódási pontjairól a vele együtt lakossági fórumot tartó Kósa Lajost, aki komoly következményeket helyezett kilátásba azokkal szemben, akik kapcsolatot tartanak a szervezettel?

  • Forrás:alfahir.hu
    Tovább a cikkre »