Van, aki súgjon a női pólósoknak Amerikáról

Van, aki súgjon a női pólósoknak Amerikáról

Antal Dóra két évet húzott le a világhírű Berkeley-i Kaliforniai Egyetem vízilabdacsapatában, az első év után őt választották az NCAA egyetemi bajnokság legjobb játékosának. Ha valaki igazán jól ismeri az amerikai női pólóválogatottat, akkor az ő. Megkerestük.

– A teljes magyar riói program

– Honnan van ilyen elképesztő önbizalma? Talán az amerikai hatás része, hogy sok rontott kísérlet után bátran beleáll a következő lövésbe, a végén vállalja a mindent eldöntő ötméterest?
– Igazából nem foglalkoztam az előtte lévő hibákkal, és lehet, hogy ez köszönhető az amerikai mentalitásnak. Nagyon örültem, hogy nem foglalkoztam semmivel, csak a jelen pillanattal, és azzal, hogy nyerni akarok. Az volt a jó, hogy úgy játszottam, mint gyerekként, azaz nem gondolkodtam túl a dolgokat, és hagytam, hogy történjenek velem a dolgok.

– Van-e az amerikai csapatban volt berkeley-s csapattársa?

– Nincs, viszont a lelátón van egy amerikai, aki nagyon szurkol nekem: Lauren „Lolo” Silver.

– Az NCAA-bajnokságban kiismerte az amerikaiakat. Mi lehet ellenük a hatékony fegyver?
– Elég jól ismerem őket, tudom, hogy mik az erősségeik és gyengéik. Az amerikaiak nagyon erősek fizikálisan, és gyorsak is, de tudjuk, mi lehet az ellenszer, és remélem, hogy ezt az elődöntőben is meg tudjuk mutatni.

– Mennyire más ez a magyar olimpián szereplő válogatott, mint a korábbiak?
– Minden csapat más, cserélődnek a játékosok is. Nagyon jónak érzem az egységet. Négy éve, Londonban sem volt ezzel problémánk, viszont úgy érzem, hogy mostanra rutinosabbak lettünk, illetve mentálisan sokkal erősebbek.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »