Van-­e lopásgátló?

Hajdan az egyik tsz-­ben végre leváltották a korrupt elnököt. Az új elnökhöz odament apám és elmondta, amit kellett. Erre az új elnök: Józsi bácsi, amikor már nem csak az antilop, hanem mindenki, semmit nem lehet tenni. Ez a tényállás.

Lehet­-e most bármit tenni?

Semmit. A pártok a hollónak hollónak elv alapján felmentik egymás embereit. Hozni lehetne egy törvényt, hogy egyetlen képviselő és kormánytag se alapíthasson vállalkozást, ne vehessen földbirtokot regnálása idején. Igen, de Csányi Sándor és Mészáros Lőrinc nem tartozik ebbe a kategóriába és mindig akadnak strómanok.

Nincs megoldás?

Jelölhetnének a független civil szervezetek egy független nemzetbiztonsági fórumot, de nincs parlament, amely ezt elfogadná. Ez a demokrácia! A jogállamiság nem más, mint a becsületes emberek jogainak sárba tiprása.

A mai demokrácia szemfényvesztés.

Az átkosban volt egy vicc : mi a konyak? A konyak a proletariátus itala, melyet választott képviselői által fogyaszt. A választók valójában nem az általuk választott képviselőre ruházzák át képviseletüket, hanem annak a pártnak a vezetésére, melynek tagja a képviselő.

Nálunk pártállam van!

A parlament nem ellenőrző hatalom, hanem annak kormánypárti tagjai a végrehajtó hatalom, a kormány feltétlen kiszolgálói. A döntést a pártvezetés hozza, ezt hajtja végre a kormány ezt kell büntetés terhe mellett a képviselőknek megszavazni. Nincs három hatalmi ág, csak egy . Ezt nevezzük pártállamnak!

Egy megoldás lehetséges, a Szent Korona tan felvállalása.

Farkas József

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kategória:Gondolatok, Kritika, Olvasói levél Tagged: ellenőrző hatalom, lopásgátló, pártállam, szemfényvesztés, Szent Korona tan, végrehajtó hatalom


Forrás:internetfigyelo.wordpress.com
Tovább a cikkre »