Vámosi Péter: Alonso csibészségeire most nagy szükség van

Vámosi Péter: Alonso csibészségeire most nagy szükség van

A következő szezontól az Aston Martin versenyzője lesz a kétszeres Formula-1-es világbajnok Fernando Alonso. A spanyol pilóta a visszavonuló Sebastian Vettelt váltja a csapatnál.

A bejelentéssel kapcsolatban a Racingline.hu főszerkesztőjét kérdeztük. Vámosi Péter azzal kezdte: a döntés nem volt teljesen váratlan, mivel Alonso és a régi csapata nem tudott megegyezni abban, hogy a spanyol pilóta hány évre szerződjön. Azt is lehetett tudni: a tavalyi Forma-2-es bajnok Oscar Piastri alig várja már, hogy Forma-1-es autóba üljön. Ezért Vámosi Péter nem tartaná meglepőnek, ha napokon belül bejelentenék, hogy Alonso helyére Piastri kerül az Alpine csapatába.

Arra a kérdésre, hogy vajon a kétszeres világbajnok Alonsónak miért éri meg átszerződni, az főszerkesztő csak annyit mondott: jó lesz a szolgálati kocsija.

A szakújságíró arról is beszélt, hogy a spanyol versenyző a legtapasztaltabb résztvevője a Forma-1-nek, és mint ilyen,

Hírdetés

ismeri és alkalmazza is az összes csibészséget.

Márpedig pont ezekre lenne a legnagyobb szükség az Aston Martinnál is. Persze Vámosi Péter még hozzátette: nagy kérdés, hogy Alonso mennyire tudja majd a saját képére formálni a csapatot. Ő ugyanis, a korábbi tapasztalatai alapján tudja, és meg is mondja, hogy milyen beállítású autóra van szüksége. Ha viszont ezt nem tudja keresztülvinni, akkor annak komoly csapatromboló hatása lehet.

Alonso egyébként a vasárnapi Magyar Nagydíjon keményen megharcolt a saját csapattársával, Esteban Ocon-nal. A főszerkesztő ezért azt sem tartja kizártnak, hogy a kettejük csapaton belüli rivalizálását elégelte meg a spanyol versenyző, és ezért igazolt át az Aston Martinhoz.

Az Alpineról szólva Vámosi Péter kijelentette: bár a csapat gyorsan fejlődik, mégis a konstruktőrök versenyében a 4.-5. helynél jobb eredményt nem tudnak majd elérni. A Racingline.hu főszerkesztője úgy fogalmazott: ebben a történetben Fernando Alonsóval együtt is jelenleg ennyi volt.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »