Változik a parkolási rend Pozsonyban. Matúš Vallo csütörtökön vázolja javaslatát, de már kiszivárogtak a részletek

Változik a parkolási rend Pozsonyban. Matúš Vallo csütörtökön vázolja javaslatát, de már kiszivárogtak a részletek

Akik gépkocsival közlekednek a szlovák fővárosban, azok tudják, mennyire súlyos gondot jelent a parkolás.

A főváros már évek óta keresi a megfelelő megoldást a problémára, de az az egyes városrészek és a főváros különböző érdekei miatt eddig ez rendre megfeneklett.

Matúš Vallo főpolgármester tájékoztatása szerint csütörtökön vázolja elképzelését a sajtónak és a pozsonyiaknak. A javaslat részletei már kikerültek a sajtóba, konkrétan a Pozsonyi Esti Hírlap (bratislavský večerník) hozta nyilvánosságra.

Ezek szerint három különböző árkategóriára készülhetünk fel, és ez függ attól is, hogy állandó lakhellyel rendelkezünk-e vagy sem a főváros adott városrészében.

Hírdetés

A holnap hivatalossá váló tervezet szerint a pozsonyiak évi 49 eurót fizetnének az első autóért saját zónájukban, 150 eurót a második, és 500 eurót a harmadik gépkocsiért háztartásonként.

A nem pozsonyiak 0,50 centtől – 3 euróig fizetnének óránként a rövidtávú parkolásért. A javaslat további részletei holnap kerülnek bemutatásra.

Az új parkolási politikáról a fővárosi közgyűlésnek kell döntenie, ami az előző főpolgármester, Ivo Nesrovnal alatt többszöri próbálkozásra sem sikerült.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »