Változhat a parkolási rendszer – sokakat érinthet

Változhat a parkolási rendszer – sokakat érinthet

Most csak a sürgősségi orvosi ellátáshoz adható ki várakozási engedély az egészségügyi hatóság által erre kijelölt orvosnak, ám az alapellátást ellátó más szakemberek is értékes időt vesztegetnek el a parkolóhely-kereséssel, ha például egy beteget otthonában látnak el. Ezért lenne indokolt a speciális várakozási engedéllyel rendelkezők körét kiegészíteni az egészségügyi alapellátást nyújtó háziorvossal, házi gyermekorvossal és védőnővel – érvel módosító javaslatában Hajdu László, a XV. kerület országgyűlési képviselője és a DK szakpolitikusa, László Imre.

Hírdetés

Az előterjesztők elképzelése szerint az igazolvánnyal az egészségügyi szakemberek az alapellátás biztosításához szükséges ideig eltérhetnének a várakozásra vonatkozó egyes szabályoktól, ha a székhelyüktől eltérő helyen nyújtanak ellátást.

Az engedélyt – más igazolásokhoz hasonlóan – a szélvédő mögé kellene kitenni. Az igazolványokat a települési, a fővárosban pedig a kerületi jegyzők állíthatnák ki, és a javaslat szerint a települési önkormányzatok rendeletben terjeszthetnék ki a várakozási engedélyre jogosultak körét a szociális területen dolgozókkal.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »