Változékony idő, nyugaton havazás és hóátfúvások – ezt jósolják a meteorológusok keddre

Változékony idő, nyugaton havazás és hóátfúvások – ezt jósolják a meteorológusok keddre

Kedden változékony időre lehet számítani, a délután folyamán megnövekszik a felhőzet és számos helyen várható havazás, hózápor vagy havaseső. Az alacsonyabban fekvő területeken havaseső, eső. Koraestére több helyen hóátfúvások is kialakulhatnak, keleten pedig köddel kell számolni. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és 5 fok között alakul. Délelőtt enyhe északnyugati, délután élénk vagy erős délnyugati szélre lehet számítani (15-40 km/óra), ami helyenként viharossá (60 km/óra) is fokozódhat.

A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet elsőfokú riasztást adott ki havazás miatt az ország északi és középső részeire, a magyarlakta járások közül a Lévai és Nagykürtösi járásokra, a figyelmeztetés délután 13 órától van érvényben. A Nagyrőcei, Rozsnyói, Kassa vidéki, Tőketerebesi és Nagymihályi járásokban ködre figyelmeztetnek többnyire a reggeli, koradélelőtti órákban. Délután 15 órától hóátfúvások miatt lesz sárgariasztás az ország északi, északnyugati és középső részében, a magyarlakta járások közül a Lévai, Nagykürtösi és Losonci járásokban.

Hírdetés

Pozosnyban, Dunaszerdahelyen, Nagykürtösön és Rimaszombatban 4, Komáromban 5, Léván, Nagymihályon és Királyhelmecen 3, Rozsnyón és Kassán 2 fok körül alakul a nappali hőmérséklet. Éjszaka Pozsonyban, Dunaszerdahelyen és Komáromban 0 fok várható, Lévá, Rimaszombatban és Királyhelmecen -1, Nagykürtösön és Nagymihályon -2, Kassán -3, Rozsnyón pedig -4 fok körüli lesz a csúcshőmérséklet.

SHMU.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »