Változások várnak a légiközlekedésre és az utasokra a járvány után

Változások várnak a légiközlekedésre és az utasokra a járvány után

Szájmaszk és jobb klimatizáció. A szlovák közmédia összeállításából kiderül, hogy milyen változásokat hoz a légiközlekedésben a koronajárvány.

Több légitársaság azt tervezi, hogy már június elején újraindítja a rendszeres járatat. Az utasokra azonban több változtatás vár. Nemcsak az eddig már megszokott biztonsági ellenőrzések terén, hanem a repülőgépekben is.

A fertőzések terjedésének egyik kritikus pontja a repülőgépekben a klimatizáció, mely teljeskörű technikai felújításon esik át.

A német légiforgalmi hatóság szerint olyan légáramlást fognak biztosítani felülről lefelé, mely biztonsági függönyt hoz létre az utasok között. Az új légkondicionáló magas érzékenységű hepaszűrőkkel van felszerelve, mely folyamatosan tisztítja a levegőt a baktériumoktól és a vírusoktól.

Hírdetés

Több légitársaság vélhetően kötelezővé teszi a szájmaszk viselését a repülőút teljes ideje alatt.

Változni fog a beléptetés is. A repülőgépekbe először az ablaknál ülő személyek fognak beszállni, majd a középső sorban ülők, és végül a folyosó mellett helyet foglalók.

A fedélzeti szervizre is új szabályok várnak: búcsút inthetünk a nyitott üvegből való folyadék fogyasztásának, a távolsági járatokná pedig az étel is csak csomagolva lesz.

A cél annak elérése, hogy az új intézkedések bevezetését követően a légi közlekedés váljon a potenciális fertőzés szempontjából a legbiztonságosabbá. Mindezek után az utasok a repülőjegyek árának elelkedésére számíthatnak.

RTVS


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »