Változások a repülőgépek turistaosztályán

Változások a repülőgépek turistaosztályán

Hamarosan megváltozhatnak a repülőgépek turistaosztályán a székek, több koncepció is született már három helyett kettő és fél székes sorra, illetve biztonságos álló helyzetet biztosító székre is – írja a Flightglobal szaklap.

b9ac654e00054230a8efb59f062801ee_b

A walesi székhelyű Rebel Aero egy olyan konfigurációt fejlesztett ki, amely nemcsak ülő, de álló pozíciót is lehetővé tesz becsatolt helyzetben.

A koncepció lényege, hogy az ülőlap – akárcsak a légiutas-kísérők székein – felhajtható, és az utasok nem egy keresztirányú, hanem egy, a hátukat is rögzítő, úgynevezett hárompontos biztonsági övvel csatolhatják be magukat. A cég várakozásai szerint hónapokon belül megkaphatják székükre a tanúsítványokat, és egy éven belül már kereskedelmi járaton is bevezethetik.

Korábban Michael O’Leary, az ír Ryanair diszkont-légitársaság vezérigazgatója nyilatkozott arról, hogy gépein állóhelyeket vezetnének be, hogy minél több utast a fedélzetre tudjanak vinni. A német SII a széksort variálná meg, amely keskeny törzsű gépeknél általában három, széles törzsűeknél elhelyezéstől függően három vagy négy, egymás mellett lévő, egybeépített széksorból áll.

A cég a széles törzsű gépek hátsó soraiba fejlesztett ki egy két és fél székből álló konfigurációt, amelyet vagy kisgyerekkel utazóknak, vagy túlsúlyos utasoknak ajánlanak. Ez az elképzelés azonban egyelőre koncepció szintjén létezik a Flightglobalnak nyilatkozó cégvezetők szerint.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »