Változás lépett életbe mától a Pfizer vakcináknál

Változás lépett életbe mától a Pfizer vakcináknál

Péntektől már érvényes is a változtatás.

Mától ismét 3 hetes különbséggel kell beadni a Pfizer második oltását. Az ezzel kapcsolatos szakmai protokollt minden, az oltásban résztvevő egészségügyi szolgáltató megkapja – olvasható a központi koronavírus-tájékoztató oldalon.

Az Operatív Törzs a harmadik hullám kezdetén rendelte el, hogy a Pfizer vakcinát az akkor aktuális alkalmazási előirat szerinti 21 nap helyett 35 napos különbséggel adják be annak érdekében, hogy az akkor még korlátozott mennyiségben érkező vakcinákból minél előbb minél többen megkapják az első oltásukat.

Hírdetés

Miután a tömeges oltási szakasz már véget ért és vakcinabőség van Magyarországon, a továbbiakban már nem szükséges ezt a protokollt fenntartani. Ezért, akik ezután kapják meg a Pfizer vakcinából az első oltásukat, ismét 3 hét különbséggel számíthatnak a második oltásra.

Akik már korábban megkapták az első oltásukat és már időpontot is kaptak a második oltásra, azok számára nincs változás.

A Pfizer vakcinából heti rendszerességgel érkezik szállítmány, így a www.eeszt.gov.hu online időpontfoglalóban folyamatosan lehet Pfizer oltást foglalni. Emellett a háziorvosok is kapnak Pfizert, ha ezt az igényüket a megyei oltási munkacsoport felé jelzik. Jelenleg kizárólag ezt a vakcinát lehet alkalmazni a 12-18 éves korosztály oltására.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »