Válságstábbal a gyors segítségnyújtásért

Válságstábot hozott létre a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház Zsinati Elnöksége. A csoport folyamatosan figyeli a fejleményeket, koordinálja az egyház segítő cselekményeit, és azokról naprakész információval szolgál mind az egyház vezetősége, mind az érdeklődők számára. A válságstábbal kapcsolatot tartani a fugio2022@gmail.com e-mail címen lehetséges.

A pénzadományokat a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház Diakóniai Központjának számlaszámára lehet átutalni: SK15 0200 0000 0025 4004 5751. A megjegyzésben legyenek szívesek feltüntetni: „KÁRPÁTALJA”.

A további élelmiszer-, drogéria- és egészségügyi adományok felajánlását is szívesen fogadják. Várják önkéntesek jelentkezését is – szintén a válságstáb e-mail címére –, akik közreműködnének az adományok előkészítésében, illetve egy-egy napon segédkeznének a határnál vagy a szálláshelyen a menekültek ellátásában, valamint vállalnak autóval személy- és adományszállítást.

A Porubán Ferenc főgondnok és Géresi Róbert püspök által küldött körlevélben részletes beszámoló olvasható az ez idáig elindított segítségnyújtásról és a jelenlegi helyzetről.