Válsághelyzetben nem teljesülhet minden, az orvosok összes kívánsága sem

Nem lehet egyszerre teljesíteni az orvos szakszervezetek minden kívánságát – közölte Eduard Heger (OĽANO) miniszterelnök a közösségi hálón. Peter Visolajský, a szakszervezetek vezetője augusztusban azt kifogásolta, hogy több követelésüket nem teljesítették, és az orvosok tömeges felmondását jelentette be.

Nehéz időket élünk. Még emlékszünk a világjárványra, Európa energiaválsággal küzd, közvetlen szomszédunk pedig háborúban áll. Nem tudunk egyszerre eleget tenni az orvos szakszervezetek minden igényének és kívánságának. Ez egyszerűen nem lehetséges”

 – mondta a kormányfő.

Megismételte, nem lát okot arra, hogy felmondjanak az orvosok.

Ha korábban nem hagyták ott a betegeket, és ilyen sokáig tűrték, hogy hosszú ideje hanyatlik az egészségügy, akkor most nincs valós okuk a távozásra”

Hírdetés

– tette hozzá.

Szerinte az utóbbi tíz évben a jelenlegi kormány tette a legtöbbet az egészségügyi dolgozókért.

A jövő év elejétől megvalósul minden idők legnagyobb béremelése, és a helyreállítási tervnek köszönhetően javítani tudjuk a munkakörülményeket, valamint a betegek kényelmét is”

 – tette hozzá Heger.

A kormány szerdán (szeptember 21.) jóváhagyta az egészségügyi dolgozók fizetésének emelésére vonatkozó javaslatot. Az orvosok és a nővérek béremelésén túl a javaslat a bentlakásos intézményekben és a mentőszolgálatoknál dolgozó egészségügyi személyzet fizetését is érinti, figyelembe veszik a ledolgozott évek számát is.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »