Válságban van a „baloldal” Európában a kutatások szerint

Válságban vannak a baloldali pártok Európában a legújabb kutatások szerint, pedig a baloldal hagyományosan erős volt a második világháborút követően – mondta ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász az M1 műsorán csütörtökön. Mint azt a kifejtette, később elszakadtak a munkásosztálytól, a szociális értékektől a baloldali pártok, és ezt olyan kisebbségek védelmére cserélték, amely területen a liberálisok erősebbek – mondta a jogász egy jobboldali elemzést idézve.

Az olasz Instituto Cattaneo felmérése szerint 20 százalék alatt fog európai szinten szerepelni a baloldal és a balközép oldal a választásokon – ismertette.

Hírdetés

Hozzátette: a migráció kérdésében identitáskeresés zajlik a baloldalon. Magyarországon Brüsszelt találták meg a baloldali pártok, mint „igazodó pontot”, miközben ez a többség akaratával szembemegy. A magyar baloldal rövid ideig képes önállóan megmaradni, az ellenzék évek óta önmagával van elfoglalva – mondta.

A prognózis szerint a bevándorlásellenes pártok fognak megerősödni 2019-ben az európai parlamenti választásokon – közölte ifj. Lomnici Zoltán.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »