Valószínűleg új világrekord: egy nap alatt háromszor raboltak

Valószínűleg új világrekord: egy nap alatt háromszor raboltak

A gyermekotthonban élő fiatalkorú vádlott már a korábbi tanévben is több bűncselekményt követett el volt osztálytársa sérelmére – olvasható az ügyészség honlapján. A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség vádemelésének alapja, hogy a vádlott és felnőttkorú társa 2018 áprilisában az egyik délelőtt elhatározták, hogy pénzt szereznek a sértettől. Megvárták, hogy a sértett a barcsi iskolájukhoz közeli boltban befejezze a vásárlást, majd megfenyegették azzal, hogy ha nem ad nekik pénzt, meg fogják verni. A sértettől ekkor kisebb összegű készpénzt zsákmányoltak, amit internetezésre és élelmiszerre költöttek.

Amikor délutánra elfogyott a pénz, a két vádlott újra megkereste a sértettet, akitől – mivel a pénzét már korábban elvették – két szendvicset szereztek meg úgy, hogy újra veréssel fenyegették meg.

Hírdetés

A vádlottak azonban ezzel sem elégedtek meg, és követni kezdték a hazafelé tartó sértettet. A sértett ezúttal igyekezett ellenállni, és a vádlottak agresszív felszólítása ellenére sem a pulóverét, sem más értéket nem volt hajlandó odaadni nekik, azonban a vádlottak észrevettek a táskájában egy 3500 forint értékű vezeték nélküli telefontöltőt, amit – a két vádlott újabb fenyegetésének hatására – már kénytelen volt átadni, a pulóverével együtt.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő és javítóintézetben fogva tartott fiatalkorú vádlottal szemben javítóintézeti nevelés elrendelését, míg a szintén letartóztatásban lévő felnőtt korú társával szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »