Valószínűleg sosem kerül rács mögé Nancy gyilkosa

Valószínűleg sosem kerül rács mögé Nancy gyilkosa

Az ügyészség szerint a gyilkossággal gyanúsított kínai férfi csupán pár hete lehetett a fővárosban, mikor megölte a Nancy néven működő szexmunkást. Miután agyonverte a szerencsétlen lányt, elmenekült az országból, Kína pedig azóta sem hajlandó kiadni. Ugyanakkor továbbra is titok, ki volt az a parlamenti képviselő, aki rendszeres vendég volt az örömlány lakásán.

Az Index információi szerint a Fővárosi Főügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és kifosztás bűntette miatt emelt vádat a kínai állampolgárságú férfi ellen. Az ügyészség szerint a férfi olyan súlyosan bántalmazta 19 éves áldozatát annak belvárosi lakásában, hogy a sértett a helyszínen belehalt sérüléseibe. A meggyilkolt nő a szexmunkásként dolgozó, Nancy-nek nevezett lány, akinek a pletykák szerint egy parlamenti képviselő is erősítette a “portfólióját” (aki az eset után állítólag elég keményen be is ijedt attól, hogy lebukik – a szerk.).

A vádirat szerint a kínai férfi a bűntett elkövetésekor már pár hete Budapesten tartózkodott, és munkát keresett. A vádlott 2015. május 01. napján délután egy mobiltelefonos alkalmazáson keresztül vette fel a kapcsolatot a prostitúciós tevékenységet folytató sértettel azért, hogy leszervezzen egy alkalmi légyottot. Ennek során egyeztették a találkozó időpontját, a nő pedig a lakása címét is megadta.

A vádlott a megbeszéltek szerint a késő esti órákban érkezett a sértett Budapest VII. kerület, Akácfa utcai lakásához. Mintegy másfél óra elteltével, 23:00 óra körül a vádlott tisztázatlan okból a sértettre támadt, ennek során őt több alkalommal megütötte, fojtogatta, majd egy késsel a már földön fekvő lányt súlyosan és kitartóan bántalmazta.

A fiatal nő röviddel ezután a helyszínen életét vesztette. A vádlott ezután magához vette a sértett mobiltelefonját, bankkártyáját, készpénzét, majd a támadáshoz használt késsel együtt elhagyta a helyszínt. Másnap gyanús körülmények között repülőjegyet vásárolt és Kínába távozott.

A vádemelésre a vádlott távollétében került sor. A férfival szemben a vád különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette, valamint kifosztás bűntette, amely bűncselekmények büntetési tételének felső határa – a bűnhalmazat miatt – 25 évig terjedő szabadságvesztés. A vádlott Kínában tartózkodik, és mivel a két ország között nincs kiadatási egyezmény, az ügyben semmiféle előrelépés nem várható.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »