Valószínűleg nem függőlegesen zuhant le a repülőgép

Az, hogy vannak túlélői a kolumbiai repülőgép szerencsétlenségnek, azt jelenti, hogy a gép nem függőlegesen zuhant, hiszen egy ilyen balesetnél senki nem marad életben – mondta Háy György repülésbiztonsági szakértő kedden az M1 aktuális csatornán.

A szakértő elmondta: ez azt is jelentheti, hogy a pilóták megpróbálták letenni a gépet a talajon, de arra is utalhat, hogy éppen ideális szögben repültek a zuhanáskor.

“Tehát az biztos, hogy nem egy kemény becsapódás volt, de, hogy ez szándékos, vagy véletlen eredménye, ez így az első napon még nem választható szét” – fűzte hozzá.

Háy György azzal kapcsolatban, hogy a gép nem gyulladt ki a becsapódás után, megjegyezte, valóban ritka, hogy egy ennyire összeroncsolódott repülő ne kapjon lángra, de egyelőre korai ebből a körülményből azt a következtetést levonni, hogy útközben kifogyott az üzemanyag.

A Lamia bolíviai légitársaság Bolíviából induló járata helyi idő szerint hétfő este zuhant le a Kolumbia északnyugati részén található El Gordo hegynél, La Unión település közelében, röviddel a medellíni nemzetközi repülőtéren tervezett leszállás előtt. Mielőtt az Avro RJ85 típusú gép eltűnt a radarok képernyőjéről, vészjelzést adott le az elektromos rendszer meghibásodása miatt. A kolumbiai polgári repülés vezetője azt mondta: a hatóságok nem zárják ki, hogy a repülőgép a lezuhanás előtt kifogyott az üzemanyagból, erről számolt be ugyanis a balesetet túlélő egyik légiutas-kísérő.  

A gépen utazók többsége – a legfrissebb hírek szerint 75 ember – meghalt, a katasztrófát hatan élték túl. A gépen tartózkodtak a Chapecoense brazil labdarúgócsapat játékosai is.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »