Valószínűleg minden második nap szükségük lenne egy véres merényletre a németeknek az ébredéshez

A würzburgi és az ansbachi merénylet után Németországban ugyan kis mértékben csökkent Angela Merkel támogatottsága, de a lakosság túlnyomó többsége nem gondolja, hogy a kancellár menekültpolitikája felelős a támadásokért – mutatták ki szerdán ismertetett felmérések.

A Stern című hírmagazin és az RTL kereskedelmi televízió megbízásából hetente elvégzett, Stern-RTL-Wahltrend című reprezentatív felmérésének új adatai alapján a németek 46 százaléka szavazna Angela Merkelre, ha közvetlenül választhatnának kancellárt. Ez mindössze 1 százalékpontos gyengülés az egy héttel korábbbihoz képest.

A kancellár támogatottsága legutóbb január közepén – a szilveszterkor nők ellen többnyire észak-afrikai férfiak által elkövetett tömeges támadások után – volt hasonló szinten, akkor 44 százalékot mért a kutatást készítő Forsa közvélemény-kutató társaság. A bevándorlási válság elmélyülése előtt, tavaly júliusban 56 százalékon volt ez a mutató.

Azonban a gyengülés ellenére továbbra sincs a színtéren olyan szereplő, akinek személyes támogatottsága akár csak megközelítené Angela Merkelét az úgynevezett kancellári preferencia vonatkozásában. Ezt mutatja, hogy a németek mindössze 15 százaléka választaná meg kancellárnak Sigmar Gabrielt, a CDU/CSU nevű áljobboldali pártszövetség utáni második legnagyobb politikai erő, a szociáldemokrata párt (SPD) vezetőjét, vagyis Angela Merkel előnye 31 százalékpontos.

(Index nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »