Vallásközi imádságot tartottak Indonézia szerbiai nagykövetsége egyik munkatársának gyógyulásáért

Vallásközi imádságot tartottak Indonézia szerbiai nagykövetsége egyik munkatársának gyógyulásáért

Indonézia szerbiai nagykövetsége szervezésében vallásközi imádságot tartottak egy munkatársuk, a koronavírus-fertőzés miatt kórházba került indonéz katolikus, Josef Arjono gyógyulásáért január 29-én. Német László SVD nagybecskereki megyéspüspök megbízásából Elias Ohoiledwarin SVD atya vezette az online tartott imádságot.

A Szerbiában élő különböző vallású – keresztény, muszlim, hindu, buddhista, konfuciánus – indonézek, valamint néhány indonéz nyelven beszélő szerbiai vett részt az imádságban.

Josef Arjono több mint harminc éve él Szerbiában, a nagykövetség munkatársa, gyakorló katolikus, és koronavírus-fertőzés következtében lélegeztetőgépre került. Mintegy negyven honfitársa, köztük a nagykövet imádkozott együtt gyógyulásáért, s az online alkalmat követően az imát mindenki egyénileg folytatja.

Hírdetés

A szertartást Elias Ohoiledwarin verbita szerzetes katolikus liturgia szerint vezette, de mindenki a saját a vallásának hagyományai szerint imádkozott.

A Szerbiában élő indonéz közösség körülbelül kétszáz főből áll. Javarészt muszlimok; vállalkozók, egyetemisták, a nagykövetség munkatársai, de van, aki a házasságkötés révén került Szerbiába – vagy éppen missziós szerzetesként, mint Elias atya.

Forrás és fotó: Nagybecskereki Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »