Valijeva győzhet, de nem ünneplik

Valijeva győzhet, de nem ünneplik

Nem lesz csütörtökön magyar szereplője a pekingi téli olimpiának. Ettől még lesz mit nézni: például a női műkorcsolyázók kűrjeit.

Túl azon, hogy ez mindig egy látványos program, ezúttal arra is kíváncsi a nagyvilág, hogyan fut majd az élen álló, doppingvétségbe kevert Kamila Valijeva.

Akármi lesz ugyanakkor az eredmény, az még nem tekinthető majd véglegesnek, mivel a doppingügy teljes kivizsgálása csak ezután következik, a CAS egyelőre csupán Valijeva szereplését engedélyezte. Éppen ezért amennyiben a fiatal orosz korcsolyázó dobogós helyen végez, egyelőre nem adják át az érmeket, ugyanúgy, mint a korábbi csapatversenyt követően.

Az alpesi sízők női kombinációjának legnagyobb kérdése, hogy az amerikai Mikaela Shiffrin fel tud-e állni az eddigi kudarcokból. Eddig még a dobogós helyek közelébe sem tudott jutni a mostani olimpián.

Az északi összetett a csapatversennyel zárul, a németek és a norvégok párharca várható. Eric Frenzel, a németek háromszoros olimpiai bajnoka felépült koronavírus-fertőzését erősödik vele a csapata.

/* (c)AdOcean 2003-2018, portfolio_hu.Infostart_2018.mobile_site.cikkek.banner_cikkozi_extra */

Hírdetés

ado.slave(‘adoceanindexhuokdtbqijve’, {myMaster: ‘dBfmGy0C0lT8mfY5Mfg2WBNH8U_KL2dR9EYdt6o1mXz.47’,
onServerEmission: function(){document.getElementById(„y-adoceanindexhuokdtbqijve”).classList.add(„uysdfa6ds”);},
onServerEmissionEmpty: function(){}
});

A női jégkorongtorna döntőjében Kanada és a címvédő Egyesült Államok válogatottja játszik. Pjongcsangban az amerikaiak nyertek, Pekingben eddig a kanadaiak voltak meggyőzőbbek.

Bajnokot avatnak még síakrobatikában a női krosszban, ebben a számban eddig mindig kanadai győztest avattak az olimpiákon. Aranyat osztanak gyorskorcsolyában, a női 1000 méteren.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »