Valentin-napot, többet!

Valentin-napot, többet!

Valentin-nap, Bálint-nap, szerelmesek napja. Akárhogyan hívjuk, ez az a nap, amikor a virágosoknál megkésett, sietős férfiak állnak sorban rózsáért, ami kicsit már hervadt, háromszor annyiba kerül, mint máskor, de vörös és rózsa, majd örül neki az asszony!

Sietnek, félnek, hogy bezár az üzlet, vagy elfogy a szívecskés csokoládé, a giccses plüssmackó. Ez az a nap, amikor mindenki szereti a párját, ki akarja mutatni, meg akarja mutatni a világhálón is. Kerülnek olyan,a nagyon romantikus típusok is, akik ezen a szép napon jegyzik el szerelmüket, ez a mai nap nonplus ultrája.

De hát az év többi napján is kellene szeretnünk párunkat, ki is kellene mutatnunk minden pillanatban, sosem tudhatjuk, hány Bálint-nap áll még a rendelkezésünkre! Nem arra gondolok, hogy minden héten vegyünk a párunknak valami drága ajándékot, vagy percenként suttogjuk a fülébe, hogy „szeretlek”. Nem, ez még ezen a napon sem szükséges, azt hiszem. De könnyen bele tudunk punnyadni a kapcsolatunkba, sodródunk az árral, észre sem vesszük, hogy hetek óta nem beszélgettünk normálisan, veszekszünk, vagy felszínesen érdeklődünk csupán. Egy-két apróság, könnyed gesztus, hetente egy Valentin-nap, azt hiszem, sok kapcsolatot megmentene.

Hírdetés

Egyébként is nehéz a mai felgyorsult, digitalizált világban kiteljesedni egy kapcsolatban. Minden pillanatban különböző ingerek érnek. A legszebb ajándék, amit a mai napra ajánlani tudok, az az idő. Teremtsünk közös időt beszélgetésre, egy pohár borra, nevetésre. Próbáljuk meg ezt az időt mindennapba bevezetni, és akkor hátha kilógunk majd a sorból azzal, hogy életben tartjuk kapcsolatunkat, nem dobjuk el az első nehézség után.

Boldog szerelmesek napját mindenkinek, és kellemes, értelmes együttlétet kívánok az év minden napjára. Akik meg egyedül töltik ezt a napot, nyugi, titeket sem kímél meg a sors valakitől, aki majd (jó esetben) életetek végéig bosszanthat azzal, hogy nem hajtja le a WC-ülőkét, vagy hisztizik azokon a bizonyos napokon.

Bartok Barbara / Székely Hírmondó


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »