Választások 2016: Egyes számmal indul Topolyán a VMSZ – VMDP – Pásztor István lista

Választások 2016: Egyes számmal indul Topolyán  a VMSZ – VMDP – Pásztor István lista

Közös sajtótájékoztatót tartott Topolyán Fremond Árpád, a Vajdasági Magyar Szövetség topolyai községi szervezetének elnöke és Kovács László, a Vajdasági Magyar Demokrata Párt elnöke. A VMSZ-VMDP-Pásztor István lista 1-es sorszámmal szerepel az önkormányzati szintű választásokon, és az egyetlen teljes lista lesz ebben a községben, amely 41 képviselő nevét tartalmazza.

Fremond Árpád mindenekelőtt megköszönte a polgárok támogatását,majd így folytatta: „Úgy döntöttünk, hogy nem fogunk polgármesterjelöltet állítani, azért, mert eddig is csapatban dolgoztunk, s csapatban gondolkodunk, csapatról beszélünk a jövőben is. Nem egy személy volt az, aki az önkormányzatot irányította, hanem egy csapat tette ezt, s fogja tenni a jövőben is, amennyiben nekünk szavaznak bizalmat. Őszinték, következetesek, reálisak voltunk, vagyunk, leszünk”.

Azt is elmondta, hogy a listavezető Kislinder Gábor eddigi községi elnök, a második helyen Zsemberi János vállalkozó szerepel, aki volontőr alapon tevékenykedett az elmúlt több mint egy évben az önkormányzatban, a harmadik helyen pedig Domány Dudás Diana áll, aki jelenleg az önkormányzat pénzügyi tanácsnoka. Egyben megköszönte minden jelöltnek, hogy vállalták a megmérettetést. „Nem megélhetési politikusok jelöltjeink, mindenkinek van saját szakmája, van egzisztenciája, jelöltjeink azért vállalták a jelölést, mert tenni szeretnének Topolya község polgáraiért” – mondta.

A VMSZ topolyai községi szervezetének elnöke a továbbiakban a pobedai esetről tájékoztatott, „amikor is erőszakkal próbálták megfizettetni a több ezer dináros víztartozásokat úgy, hogy a polgárokkal szóba sem kívántak állni, valamint úgy, hogy nem volt egységes szabály a vízdíj kifizetésére. Akkor a topolyai önkormányzat jogi segítséget kínált fel több polgárnak, többen fellebbeztek, többen viszont bíróság elé kerültek ” – mondta, és közölte, hogy van olyan eset, amely már megoldódott, és a bíróság felfüggesztette a keresetet. Egyben arra kérte a pobedai, svetićevói és kavillói pogárokat, hogy a jövőben is bátran forduljanak a topolyai önkormányzathoz, amennyiben jogi sérelem éri őket.

Kovács László közölte, példamutató, hogy egy nap alatt összejött a több mint 1400 támogatói aláírás, és nyolc év után ismét tudnak közös listát állítani. ”Az első lépésben is megmutatkozik, hogy összefogásban az erő” – mondta.

A sajtótájékoztatón közölték, hogy kedden Topolyán, Pacséron, Bácskossuthfalván, Bajsán, Gunarason és Zentagunarason is gyűjtik a támogatói aláírásokat 15-19 óráig a tartományi listára.

Komáromi Gizella


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »