Választások 2016: A bíróság elutasította az MM és a VMDK fellebezését

Választások 2016: A bíróság elutasította az MM és a VMDK fellebezését

A Közigazgatási Bíróság jogerősen elutasította a „Magyar mozgalom – hogy változtassunk – VMDK” jelöltlista fellebbezését, írják a két szervezet szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

“Miközben tartott a fellebbezési eljárás, a Köztársasági Választási Bizottság elvégeztette a szavazólapok kinyomtatását. A választási bizottság szerintünk törvénytelen döntésének a megsemmisítése a választások elhalasztását jelentette volna. A bíróság indoklásában nem cáfolta meg, de nem is foglalkozott jogi érveink többségével. Minden bizonnyal nem akart olyan döntést hozni, amely a teljes választási eljárás megismétlését vonta volna maga után” – áll a közleményben, amelyet dr. Korhecz Tamás és Csonka Áron írt alá.
Véleményük szerint “a VMSZ részben elérte célját”, ugyanis így “országos szinten nem lesz a belgrádi kormánytól független magyar lista”. “A köztársasági parlamenti választásokon egyedüli magyar jelöltlistaként a kormánykoalíció által kontrollált VMSZ indulhat el” – írják.
“A tartományi parlamenti listánkat nem sikerült elbuktatniuk, pedig ennek érdekében is minden eszközt bevetettek. Még a Szerb Radikális Párt segítségét is igénybe vették ehhez. A Magyar mozgalom az autonómiáért – dr. Korhecz Tamás – VMDK – Csonka Áron nevet viselő lista a 10-es sorszám alatt szerepelni fog a vajdasági szavazólapon” – áll a közleményben. Hozzáteszik, önkormányzati szinten Adán, Magyarkanizsán, Óbecsén, Szabadkán, Topolyán, Zentán és Zomborban lesznek jelen a választásokon.
“A vajdasági magyar embereknek április 24-én lesz választási lehetőségük. Szavazhatnak a koalíciós partnereinek maradéktalanul behódoló VMSZ-re vagy az önálló érdekképviseletet, a változást jelentő Magyar mozgalom – VMDK listáira” – jelenti ki Korhecz és Csonka közleményében.


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »